rade-bmx forside m logo

Hva skjer på BMX løp

ALLE må ha ankommet banen når treningen starter. Følg med på innbydelsen når registreringen er. Som vanlig er dette før treningen starter. Det alle første dere gjør når dere kommer, er å finne laglederen til RÅDE BMX.  Han/hun har på seg gul vest og er lett å se. Her gir dere beskjed om at dere er kommet slik at han/hun får registrert dere. Dere viser også at dere har rett nummerplate på sykkelen (dette er utrolig viktig for registrering av resultater).  Så er det bare å starte treningen. Følg med på innbydelsen ang. treningstidene.

Så snart arrangørklubben har hengt opp lister, kan dere selv gå og sjekke hvilke heat dere skal kjøre i. Merk dere (lurt å notere inni hånden til rytter) nummer på heat han/hun skal kjøre i samt hvilke banenummer han/hun skal ha under alle tre heatene.  Da er det lettere å huske det.

Så er det bare å stille seg opp i depot når det nærmer seg tiden for deres heat. Lagleder vil være behjelpelig under hele løpet og han vil stå ved depot og hjelpe dere å finne fram til riktig posisjon.

Lagleder oppgaver:

Hjelpe nye ryttere og foreldre til å komme i gang og finne fram. Vis de rundt og fortell hvordan alt foregår. (hvor de skal stille seg opp osv).

Premier: Alle opptil 12 år får alltid premier på alle løp. I klassene 13 år og eldre deles det ofte ut 1/3-dels premie.

Hva er barneleker: Barneleker er delt inn i to kategorier:

0-10 år og 11-12 år.

  • Til og med 10 år.

De får dermed kun sykle 3 innledende heat og ingen finaler. Premiepallen brukes aldri og syklistene skal ikke ropes opp etter oppnådd resultat.

  • Fra 11 år til og med 12 år.

Aldersbestemte klasser, barn, hvor det tillates at konkurranse-momentet vektlegges. Semifinaler samt A og B finaler kjøres.

Aldersbestemte ungdoms-klasser 13 år til og med 16 år regnes som aldersbestemte ungdoms-klasser  Konkurranse-momentet vektlegges og hvor det ikke er noen begrensninger til geografisk aktivitetsområde. Ryttere tillates deltakelse i internasjonale arrangement.

Der vanlige her er å kun gi premier til 1/3 av deltakerne i hver klasse. Men under flere lokale løp gis der premie til alle – altså deltakerpremie. Dette skal stå i innbydelsen.

17+ ryttere: I den aldersgruppen kjøres enten de ryttere som ikke ønsker å satse like mye som junior og eliterytterne gjør, eller de ryttere som ikke føler seg modne nok til å sykle junior eller elite-klassen.  I denne klassen er ikke alt så «alvorlig» som i junior/eliteklassen, og rytterne koser seg med sporten og sykler fordi det er gøy.

Junior og eliteryttere: De som velger å sykle junior eller eliteklassen, er ryttere som ønsker å satse på BMX. Disse trener både 2 og 3 ganger daglig. Og flere av disse er på landslaget. Under Norges Cup, NM og internasjonale løp, er det påbudt å sykle pro-section i denne klassen.

Hva er Deres oppgave på løpene som foreldre

  • Påse at rytter har rett nummer på sykkelen før løp
  • Melde fra til lagleder når rytter ankommer banen løpsdagen.
  • Betale avgiften ti lagleder
  • Sjekke listene og skrive nummer på heatet og banen inne i hånden på rytter
  • Passe på at rytter stiller opp til start til rett tid
  • Ikke reise fra banen før rytter har fått premie
 
Her er noen viktige punkter som må følges:

- Alle ryttere må selv gå inn på QuickTime for å bestille lisen (denne får man først ut når man har betalt medlemskontigenten)
- Jeg(merethe) vil sende ut løpsinvitasjon og sms når jeg mottar dette fra de andre klubbene.
- Det vil være opplyst i mailen om påmeldingsfrist.
Den datoen er viktig å forholde seg til, da vi etter denne datoen må betale dobbelavgift. Grunn for dette er at klubbene må bestille opp pokaler, og at de da må etterbestille flere om det skulle bli mange etteranmeldere.
- Dere kan melde på både på sms og mail, men mail er det beste og mest ønsket måte.
   Da skriver dere i emnefeltet: eks. påmelding Ola løp 16.09.12. Dette for at jeg lettere skal kunne få dobbeltsjekke alle påmeldinger i mailjungelen.
-Jeg pleier ikke svare på påmeldingene, om dere ønsker bekreftelse, så skriv det i mailen.
-Løpet skal i utgangspunktet og om mulig betales før løpsdag. Løpskontigent koster i de fleste løp 100 kr, bortsett fra store cuper hvor egen pris vil bli oppgitt.
-Dette betales inn til kontonr 10802677389. Husk merke innbetalingen med navn på rytter og hvilket løp.
 
-Om rytteren skulle bli syk og ikke vil stille til løp, må dette så raskt som mulig og helst før kl 0900 meldes til løpsleder(oftes meg på 98697874).
 
-På løpsdagen møter dere opp i god til før registreringen avsluttes. Første man gjør er å melde fra til løpsleder om at man har kommet.
Om dere har spørsmål, så ikke nøl med å ta kontakt :-)
 
BMX hilsen fra
 
Merethe Ekeberg
tlf 98697874